Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Πόμολου Fix και ενός Πόμολου εσωτερικής πόρτας (ζευγαριού για καμαρόπορτα);


Τα Fix προορίζονται για την εξώπορτα και κατά συνέπεια θα τοποθετηθούν από την εσωτερική μόνο μεριά. Λογικά λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε δεξί ή αριστερό, ανάλογα με το χέρι που χρησιμοποιούμε για να ανοίξουμε την πόρτα και να εξέλθουμε της οικίας. Σε περίπτωση που θέλουμε να έχουμε Fix και από τις 2 πλευρές της πόρτας (πχ. ενοικιαζόμενα δωμάτια) επιλέγουμε το "FIX ΖΕΥΓΑΡΙ (Μέσα-εξώ)". Στα Fix το επιστόμιο της κλειδαριάς είναι διαμορφωμένο για να δεχτεί αφαλό ασφαλείας.

Στα πόμολα εσωτερικών πορτών η πώληση γίνεται πάντα ανά ζευγάρι, καθώς στις εσωτερικές πόρτες χρειαζόμαστε πάντα το πόμολο και από τις 2 πλευρές της καμαρόπορτας. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αριστερού και δεξιού, αφού ο πελάτης θα παραλάβει ένα ζευγάρι που θα τοποθετηθεί και από τις 2 πλευρές τις πόρτας.
To επιστόμιο στα πόμολα εσωτερικής πόρτας θα είναι πάντα για απλό κλειδί.

Στα πόμολα WC το επιστόμιο της κλειδαριάς αντικαθίσταται με το αυτόματο σύστημα κλειδώματος με περιστροφή. Έτσι δεν χρειαζόμαστε κλειδί για να κλειδώσουμε την πόρτα του μπάνιου, ενώ σε περίπτωση ανάγκης μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την πόρτα του μπάνιου με ένα κέρμα. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πόμολο εσωτερικής πόρτας με απλό κλειδί και για την πόρτα του μπάνιου.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ουσιαστικά η λαβή που πιάνουμε την πόρτα δεν αλλάζει. Ανάλογα με τον τύπο του πόμολου της πόρτας, αυτό που αλλάζει είναι μόνο το επιστόμιο της κλειδαριάς όπως απεικονίζεται και στις παρακάτω εικόνες:

ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ FIX ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣΕΠΙΣΤΟΜΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣΕΠΙΣΤΟΜΙΟ WC
ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ
FIX
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
(Κύλινδρος Ασφαλείας)
ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ
ΚΑΜΑΡΟΠΟΡΤΑΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
(Απλό Κλειδί)
ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ
WC
(ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΔΙ)